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BY: OPINION OF FRED M. STANDLEY, Attorney General Howard M Rosenthal, 
Assistant Attorney General  

TO: Mr. R. L. Guice, Administrative Officer, State Soil Conservation Committee, New 
Mexico College of A & M, State College, New Mexico  

QUESTION  

QUESTION  

Do board members whose terms have not expired have to again sign oath forms on the 
election or appointment of other members to the board?  

CONCLUSION  

No.  

OPINION  

ANALYSIS  

The only references to oaths of members of soil conservation district boards appear to 
be Article XX, Section 1 of the New Mexico Constitution.  

This section provides:  

"Every person elected or appointed pointed to any office shall, before entering upon his 
duties, take and subscribe to an oath or affirmation that he will support the Constitution 
and laws of this state, and that he will faithfully and impartially discharge the duties of 
his office to the best of his ability."  

Nothing appears in this constitutional provision or elsewhere that requires members of a 
continuing board to subscribe to new oaths every time the board is reconstituted either 
by appointment or election.  

Consequently, in the absence thereof, the original oath is sufficient until the individual 
making the oath enters upon a new term of office.  


